Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

JAFH15-V65

Κείμενο-σκίτσο: Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης.

Τον Σεπτέμβριο, οι Αλ. Κωνσταντινίδης και Κ. Μουγκολιάς πήγαν προς την ορθοπλαγιά του Λάζου στην Γκιώνα με σκοπό να επαναλάβουν το κύριο μέρος της διαδρομής Μποτίνη-Σπανούδη. Τραβερσαριστά, από την θέση νερό της Βαθειάς Λάκκας, με λίγο σκράμπλινγκ και μετά κανένα μισάωρο βρέθηκαν στα όρια του διαζώματος που περιγράφεται στην διαδρομή. Με ένα ραπέλ βρέθηκαν στο διάζωμα και άρχισαν να ψάχνουν χαρακτηριστικά της διαδρομής όπως το χαραγμένο VAT 69, ένα δίεδρο κτλ. Αντ΄ αυτού βρήκαν βαμμένο με μεγάλα μαύρα γράμματα: JAFH15-V65. Ένα δίεδρο πέμπτου υπήρχε πιο εκεί αριστερά, αλλά στην μέση ήταν μια πολύ προκλητική νεροσυρμή η οποία δεν ήταν πέμπτου αλλά λίγο παραπάνω.

Για να μην τα πολυλογούμε, τα παιδιά ακολούθησαν την νεροσυρμή στο μεγαλύτερο μέρος της, η οποία είχε σημάδια επαναλήψεων όπως δύο καρφιά, κάτι σχοινιά σε διαμπερή κτλ. Γνωρίζω ότι σε αυτή την διαδρομή έχουν μπεί κατα καιρούς 5-6 σχοινοσυντροφιές εκ των οποίων οι περισσότερες είχαν περιπέτειες (άλλοι επάνω, άλλοι υποχωρήσεις, άλλοι τραυματισμούς και υποχωρήσεις).

Το πρόβλημα ήταν ότι η περιγραφή λίγο έμοιαζε με αυτή της Μποτίνη-Σπανούδη, η οποία μάλλον απέφευγε τις δυσκολίες με τραβέρσες και από δεξιά. Το πιο μεγάλο λάθος ήταν αυτό στην έξοδο, όπου αφήσαν την νεροσυρμή και πήγαν λοξά δεξιά με αποτέλεσμα να βρεθούν κάτω από μεγάλα αρνητικά.

Τα παιδια συμφωνήσαν ότι η διαδρομή ήταν διαμάντι, ίσως η καλύτερη της Γκιώνας, και αξίζει να δοθεί η περιγραφή της γραμμής που τουλάχιστον αυτοί σκαρφαλώσαν, για την προώθηση μελλοντικών επαναλήψεων. Να σημειωθεί ότι για την επανάληψη χρειάζονται οπωσδήποτε σφυρί και δυο-τρία καρφιά μιας και ο βράχος είναι μασίφ, δέχεται λίγες ασφάλειες και το σκαρφάλωμα είναι ιδιαίτερα τεχνικό και απαιτητικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Number of unique visits: