Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Αναρριχητική συνάντηση στη Βαράσοβα.

Πραγματοποιήθηκε με αρκετή συμμετοχή η αναρριχητική συνάντηση στη Βαράσοβα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ο περισσότερος κόσμος σκαρφάλωσε, αλλά γίναν και κάποιες δουλειές (όπως οι σηματοδοτήσεις των μονοπατιών από την κορυφή προς το Κρυονέρι και τη Βασιλίκη), αλλά και κάποια μεμονωμένα ''καθαρίσματα'' σε διαδρομές. Σίγουρα δεν υπήρχε κάποια ''οργανωμένη'' κατάσταση, πράγμα αναμενόμενο, μιας και όλη η φάση οργανώθηκε πολύ παρεϊστικα και με τους οργανωτές να κάνουν όλες τις δουλειές, μη θέλοντας ενδεχομένως να ''χώσουν'' σε εργασίες το κόσμο που ήρθε για να γουστάρει σκαρφάλωμα, και ειδικά αυτούς που ήρθαν από μακριά.
Το Σάββατο το βράδυ εν μέσω καταιγίδας έγινε μια πολύ όμορφη μάζωξη σε ταβέρνα του Κρυονερίου και ο Νεκτάριος είπε μερικά πράγματα για το Βαγγέλη Βρούτση, αλλά διάβασε και αποσπάσματα των απόψεών του από παλαιότερη δημοσίευση. Ο δε Βουτυρόπουλος μίλησε για τα προβλήματα της Βαράσοβας (μόλυνση, αυθαιρεσίες, συνύπαρξη αναρριχητών-παραθεριστών, κ.α.), ενώ ο Τιτόπουλος δεσμεύτηκε για το σχέδιο εκμετάλευσης του κτήματος του ΕΟΣ Αθηνών στο άμεσο μέλλον.
Αυτό που μας έμεινε εμάς για το εκπληκτικό αυτό πεδίο, είναι τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν σε ότι αφορά τη αξιοπρεπή διαβίωση των αναρριχητών που θέλουν να σκαρφαλώσουν στον άψογο ασβεστόλιθο της περιοχής. Ας ελπίσουμε σύντομα να δοθούν λύσεις, ειδικά όταν υπάρχει ιδιόκτητος χώρος από ορειβατικό σύλλογο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Number of unique visits: