Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Τι βρήκε η θεία Λένα στο παζάρι; Το τσαντάκι του Σπορ Μπίλλυ.

Με αυτό το άρθρο αγαπητοί αναγνώστες του ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ θέλουμε να εγκαινιάσουμε μια μόνιμη στήλη στο ε-περιοδικό που ανατρέπει τα δεδομένα στον ελληνικό ορειβατικό ηλεκτρονικό τύπο.
Σε αυτή τη στήλη συνεργαζόμαστε αποκλειστικά με τη θεια Λένα. Ποια είναι όμως αυτή η μυστηριώδης προσωπικότητα; Πρόκειται λοιπόν-χωρίς να αποκαλύψουμε περισσότερες λεπτομέρειες μια και η ίδια έτσι το θέλησε- για μια συνταξιούχο αλπινίστρια, που έχει πραγματοποιήσει μεγάλες αναβάσεις και έχει κατακτήσει πάμπολλες κορφές. Η θεία-Λένα απεχθάνεται τις μεγάλες εταιρίες ορειβατικού εξοπλισμού (Τhe Νorth Fake, Solomon, Mountain Software, Wild County etc)- άλλωστε έδρασε σε μια εποχή που ο εξοπλισμός ήταν αυτοσχέδιος και κατά βάση χειροποίητος. Πλέον λοιπόν γυρίζει τις αγορές του κόσμου και ψάχνει για εσάς τα καλύτερα προϊόντα στις καλύτερες τιμές. Τα ανήψια της τεστάρουν τα προϊόντα στις δυσκολότερες συνθήκες και στις απαιτητικότερες καταστάσεις στα κατσάβραχα του κόσμου. Έτσι σας παρουσιάζουν κάθε φορά φτηνές και πρακτικές λύσεις για τις εξορμήσεις σας. Για τις δικές σας συνταγές, για απορίες ή για προτάσεις επικοινωνήστε με τη θεία Λένα στο peftontas.blogspot @t gmail dot com με την ένδειξη ''υπ' όψιν θείας-Λένας''.

Τα ανήψια της Θείας Λένας.


Αν το Σεπτέμβρη σου κάτσει μια μονοήμερη αναρριχητική διαδρομή εκτός έδρας και το μόνο σακίδιο που έχεις μαζί σου είναι ένα άνω των 50λίτρων και 2 κιλών τι κάνεις; Επισκέπτεσαι την τοπική αλυσίδα σούπερ-μάρκετ που σίγουρα έχει καταπληκτικές προσφορές αυτή την εποχή σε σακιδιάκια μιας και τα παιδάκια ξεκινάνε το σχολείο και πρέπει να προμηθευτούν ένα κάρο μολυβάκια, τετραδιάκια, χάρακες, μαρκαδόρους, σβήστρες, ξύστρες……..αλλά ας επικεντρωθούμε στα σακιδιάκια. Να λοιπόν τη ανακαλύψαμε σε γνωστή πατρινή αλυσίδα σούπερ-μάρκετ:

Το τσαντάκι του Σπορ Μπίλλυ!!!

Βάρος: 700 gr περίπου
Χωρητικότητα: 15 lt περίπου
Τιμή: 1.95 ευρώ ακριβώς!!!
Περιγραφή: 2 εξωτερικές τσέπες, 2 πλαϊνές τσέπες με δίχτυ, ρυθμιζόμενοι ιμάντες, daisy chain
Χρώμα: γκρι-μπλέ-κόκκινο


Το τσαντάκι μπορεί να χωρέσει όλα τα απαραίτητα για μια μονοήμερη αναρριχητική εξόρμηση. Tο τεστάραμε στην κόψη των Βασιλικών στη Βαράσοβα (παραλλαγή ο βαρκάρης άργησε μια μέρα!).

Χώρεσε τα πάντα και ακόμα περισσότερα: νερό, σοκολατίτσες, καρύδια, φίλους (έτσι δε μεταφράζονται τα friends;), κωλόχαρτο, κινητό, παπούτσια, ταμπόν (θα πούμε σε επόμενο άρθρο γιατί είναι απαραίτητα ανεξαρτήτως φύλου), φωτογραφική μηχανή. Η μεγάλη χωρητικότητα σε συνδιασμό με το πρωτοποριακό ντιζάιν θα λέγαμε ότι είναι τα θετικά αυτού του σακιδίου.

Ήταν ανεκτό, αν και με λίγο βάρος ακόμα θα ήταν ανυπόφορο. Μεγάλο μειονέκτημα είναι ο ανεπαρκής εξαερισμός. Παρ’ όλα αυτά, λόγω της ασυναγώνιστης τιμής του το προτείνουμε ανεπιφύλακτα- άλλωστε είναι μια πολύ καλή επένδυση για το μέλλον. Ποιο παιδάκι δε θα ήθελε ένα τέτοιο σακιδιάκι για να βάζει παγουρίνο και αυτοκινητάκι και να πηγαίνει στο σχολείο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Number of unique visits: