Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Τα keywords της χρονιάς...

Τη χρονιά που πέρασε και συγκεκριμένα από τα τέλη Νοεμβρίου και μετά, που βάλαμε το statcounter (δες τέρμα κάτω στο blog) παρατηρούσαμε πόσος κόσμος κι από που μπαίνει στο blog. Χαρακτηριστικό είναι πως όλα (μα όλα...) τα ΣΚ το blog είχε ελάχιστες επισκέψεις, αντίθετα με μεσοβδόμαδα όπου έμπαινε ο πιο πολύς κόσμος. Άρα οι αναγνώστες του blog πάνε για σκαρφάλωμα τουλάχιστον... Αυτό όμως που μας έκανε να κολλήσουμε από τις πληροφορίες του statcounter, ήταν το "recent keyword analysis", δηλαδή η λίστα με τα keywords που χρησιμοποίησαν στο Google (ή άλλα ψαχτήρια) για να βρουν κάτι, αλλά έπεσαν για κακή τους τύχη στο Πέφτοντας (έπεσαν στο πέφτοντας... καλό!!!). Τις πιο πολλές φορές οι λέξεις ήταν σχετικές, όπως "Πέφτοντας", "πέφτοντας blog", "ορειβατικό blog" κτλ. Άλλες πάλι ήταν λέξεις από συγκεκριμένες αναρτήσεις με πιο συχνό το: "βαθμός επικινδυνότητας", ενώ πολλοί ψάχναν διάφορες μούρες της ελληνικής ορειβασίας (δεν θα γράψω περισσότερα...). Και πολλοί βέβαια ψάχνανε τους χαμένους συντρόφους (τους πρόσφατα και αναπάντεχα αποδημήσαντες Βαγγέλη Βρούτση και Κώστα Στεφανουδάκη περισσότερο, αλλά και το Γιάννη και το Βασίλη.)
Έτσι λοιπόν αρχίσαμε να καταγράφουμε τα διάφορα keywords σε ένα αρχειάκι στον υπολογιστή μας, με σκοπό να γίνει το άρθρο που διαβάζετε τώρα. Παρακάτω σας δίνουμε με αντίστροφη σειρά τα καλύτερα. Έχουμε και λέμε:

10. Τα σχετικά, που όμως δημιουργούν ένα ελαφρύ ξενέρωμα στον αναγνώστη, μιας και δεν βρίσκει αυτό που έψαχνε ακριβώς: "ασφάλειες πλακέτες Μετέωρα", "το διαμπερες", "μαθηματα αναρριχησης", "βαρασοβα fesdook"... Ναι, fesdook τό 'γραψε!
9. Τα και καλά έξυπνα, τύπου είμαι αλεπουδάκι και τα βρίσκω όλα στο τσάμπα, με συχνότερα αυτά που αφορούν τις ταινίες του Τσιαντού: "Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ, youtube", "από τον όλυμπο στο έβερεστ, πώς θα τη δω", "Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ κατεβασμα", "2004 Cho Oyu Τσιαντός youtube". Χοντραίνει λίγο το ξενέρωμα...
8. Και ξεκινάνε τα άσχετα: "Ημερολόγιο του 2003 του Πολιτιστικού Συλλόγου", "μοδα χειμωνας 2009 2010 80", "ενοικίαση σκαλωσιά θεσσαλονίκη" με το τελευταίο να σκάει στη Μποτέλη-Ζάρα!!!
7. Μερικά ακόμα άσχετα: "παζαρεψε το (παζαρι το)", "δυσκολια στο άκουσμα free base", "πως γινετε κολαζ σε μουσαμα", "ΠΑΖΑΡΙ ΕΠΙΠΛΩΝ", "ΣΟΥΚΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΑ".
6. Μετά σκάσανε και τα βόρεια προάστεια με τις τζιπάρες τους: "κιθαιρώνας ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 4Χ4", "4χ4 βιντεο χορτιατη", που... για μια βόλτα ξεκίνησαν τα παιδιά, αλλά βγήκαν στη Κακόσκαλα.
5. Και φυσικά τα καμμένα: "μην αγχώνεσαι", "κουτσο γατακι", "γραψε και εσυ". Χωρίς περισσότερα σχόλια...
4. Μερικά άκυρα ακόμα: "τι θα δειξει η συνεχεια στο twight", "wallpapers γρανιτα φραουλα"
3. ...και μ' αυτά και με τ' άλλα φτάσαμε στην 3η θέση με τα λυγούρια να ψάχνουν γκόμενες στο Google, αλλά να βγαίνουν στο τελειωμένο blog μας: "marilou facebook", "ΚΑΒΛΑΚΗ", "φωτογραφιες hard core", "ελευθερια belair", "facebook ξενέρωμα".
2. Το αργυρό μετάλλιο πάει σε όλους τους αρχαιολάγνους, ufo-πληκτους μαλάκες, που κι αυτοί φάγαν χοντρό ξενέρωμα βάζοντας: "εμφανιση ufo ολυμπο 2009", "ολυμπος+διας προσωπο φωτογραφια", "όλυμπος ufo", "όλυμπος εξωγήινοι" και άλλους συνδυασμούς... Με τις υγείες σας.
1. Και ναι, αυτό που όλοι περιμέναμε, ο πρωταθλητής του Google, ο ντετέκτιβ της ελληνικής αστυνομίας, το αστέρι του διαδικτύου. Μέχρι πριν από 2-3 μήνες ήταν ο αναγνώστης που είχε την κωδική ονομασία "σπασιμο σπυρακια", αλλά στην τελική ευθεία τον προσπέρασε δίκαια και με πολλές δυνάμεις ως τη κορδέλα του τερματισμού, ο σημερινός κατακτητής του χρυσού μεταλλίου... Και το όνομα (δηλαδή keyword) αυτού; Κρατήστε την ανάσα σας...




Είστε έτοιμοι;



Σίγουρα, ε; Μη μου λέτε μαλακίες μετά...



Ε, ορίστε λοιπόν. Το keyword της χρονιάς είναι το: "σπυρι στα αρχιδια δερματολογος ιατρός".

Άντε και του χρόνου...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαχα πολύ καλό... Λέτε μετά από τη θεραπεία το παλικάρι να ασχοληθεί με την ορειβασία;

peftontas team είπε...

Φήμες λένε ότι γράφτηκε σε σχολή αναρρίχησης, αλλά τον φωνάζανε Σπύρο Σταρχίδια, ενώ το κανονικό του όνομα ήταν Γιώργος Ξ. Σαρχίδης (λινκ: http://www.sarxidis.blogspot.com/) και σπάστηκε και τό 'ριξε στο BASE Jump...

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια καλά και πάντα ψηλά!
Μ' αυτά και μ' αυτά το Πέφτοντας έγινε ενός έτους ε?
Άντε τώρα θα αρχίσουν να μεγαλώνουν και τα δοντάκια του...
Ευχαριστούμε και συνέχισε την καλή δουλειά.
Σίγουρα πάντως για κάποιους είσαι σπυρί στα αρχίδια
Αλλα όσο υπάρχουν αρχίδια θα υπάρχουν και σπυρια!
Ρελέ!

 
Number of unique visits: