Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2009

Μαθήματα αναρρίχησης μέρος δεύτερο!!!

Μετά τα μαθήματα αναρρίχησης που μας έκανε ο σπουδαίος αναρριχητής του μεσοπολέμου Emilio Comici, συνεχίζουμε με το δεύτερο μέρος. Πρόκειται για δύο βιντεάκια που δείχνουν κάποιες προχωρημένες τεχνικές...

Στο πρώτο βίντεο είναι ο James Bond στα Μετέωρα, όπου δείχνονται αρκετές τεχνικές όπως: μοναχική αναρρίχηση επικεφαλής με αυτασφάλιση (rope-solo), τοποθέτηση ασφαλειών (καρφιών κυρίως, αλλά και friends που είναι εκπαιδευμένα να εξαφανίζονται! - δες στο link: http://www.imdb.com/.../goofs το πέμπτο απ' το τέλος) και επίσης βγάλσιμο καρφιών με πιστόλι (ελλείψει σφυριού!) από τον κακό φρουρό, που άγνωστο γιατί.., αλλά δεν πυροβολεί... Ίσως πάσχει από πιστολοκροτοφοβία (ειδική περίπτωση της: loud noise phobia), απομεινάρι της προηγούμενης καριέρας του ως ποδοσφαιριστής (...απλά προσέξτε το σούτι στη μάπα του James!) σε ομάδα με έδρα δίπλα σε σκοπευτήριο για Α.Μ.Ε.Α. (κυρίως τυφλούς).
Το βασικότερο όμως μάθημα είναι το ζουμάρισμα σε αρνητικό με prusik από τα κορδόνια των παπουτσιών!!! Πραγματικά εξελιγμένη τεχνική... Να μην σας κρατάμε σε αγωνία, δείτε το βίντεο:


Το δεύτερο δίντεο έχει να κάνει περισσότερο με την κινησιολογία της αναρρίχησης στα Μετέωρα. Ο μακαρίτης ο Patrick Berhault μας δείχνει προχωρημένη χρήση των ποδιών (footwork στα ελληνικά) στα αρνητικά πάνω από τη διάσημη σπηλιά της Ντούπιανης (η οποία ως γνωστόν χρησιμοποιείται και στις μέρες μας για μαθήματα αναρρίχησης!) Επίσης συνεχίζει πάνω από τη θάλασσα με χορευτικές κινήσεις που ζαλίζουν... Αξίζει να το δείτε, γιατί αν μείνετε στην εικόνα του σκαρφαλώματος του σβαρνιάρη του Bond... χμμμ, δύσκολα τα πράματα...Ευχαριστούμε τη Μάγια που μας έστειλε το λινκ από το ΓιουΤιούμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Number of unique visits: